60 62 76 76

Vi bekæmper skægkræ i Københavnområdet og Nordsjælland

Vi fjerner skægkræ, hurtigt, effektivt og skånsomt.

Skadedyrsbekæmpelse af skægkræ til rimelig pris

Et lille problem kan hurtigt blive stort. Èt skægkræ kan formere sig til 200 på et år.
Så jo hurtigere du griber ind, desto billigere bliver det for dig, at få løst problemet.

Kontakt os - det er 100 % uforpligtende!

Er skægkræ farlige?

Skægkræ gemmer sig som regel bag soklen, under gulve, bag skaber, flyttekasser, bag legetøjet – især legoklodser.

Det positive ved sølvfisk og skægkræ er at de ikke bærer nogen bakterier. De har en slags sommerfuglestøv, der forhindrer bakterier og væsker i at sidde fast. Vi ved fra erfaring af skægkræ kan finde på at bide i mennesker. Men det er meget sjældent. Og selv i det tilfælde, har der ikke været observeret eksempler på, at sygdomme er blevet overført. De ryger under kategorien “oprydningsdyr” da de lever af andre insekter og madrester.

Vælg en miljøvenlig og plantebaseret behandling

Vi bruger kun plantebaseret gift – også kendt som biocider som er udvundet fra planter. Vi vælger altid at bruge den mest effektive metode til det enkelte skadedyr. Så vidt muligt prøver vi at bruge så lidt gift som muligt.

Undgå at vælge en behandling der er giftig for mennesker og dyr

Sprøjtebehandling er den billigste form for behandling. Men der er større risiko for sekundær forgiftning – hvilket vil sige, at det kan forgifte mennesker og dyr. Ved hyppig brug ser man at sprøjtemidler kan give migræne, hovedpine og kvalme. Hvis man får disse symptomer, skal man kontakte giftlinjen, så man kan få målt hvor meget gift der er i lejligheden.

Vi anbefaler kun sprøjtebehandling udendørs, eller i helt nye hjem. Ellers bruger vi kun ædegift, som er langt mere effektiv, og skånsomt for mennesker og dyr.

Sprøjtebehandling giver kun en midlertidig effekt

Gift er bygget til at trænge igennem skellet og komme ind til dyrets organer.

Med en sprøjtebehandling vil meget lidt gift nå ind til organerne. Det betyder, at man nogle gange vil opleve en midlertidig effekt. Men det vil tit skyldes at insekterne enten er flygtet eller er gået i en form for dvale, ind til faren er overstået – hvorefter de vil komme frem igen.

Vi bruger den miljøvenlige og plantebaserede giftform “ædegift”

Den plantebaserede gift vi bruger hedder ædegift. Og den bruger vi altid når vi skal behandle skægkræ i hjem hvor der bor mennesker i.

Ædegiften virker ikke kun på skægkræ, men også fx. myrer og kakerlakker. Hos de fleste insekter er ædegift mere effektiv end sprøjtebehandling. Ædegifter fungerer ved at man indkapsler giften i noget protein eller kulhydrat, som så lokker dyrene til.

Det eneste sted hvor det giver mening at kombinere sprøjtebehandling og ædegift er ifbm. myrebekæmpelse. Det skyldes at man udvendigt sprøjter for at forhindre dem i at komme ind. Og indvendigt lægger man ædegift for at dræbe dem der allerede er inde.

Den største grund til at man får resistent er at man blander midler. Derfor har vi et kæmpe problem med myrer, da mange danskere bruger en række forskellige håndkøbsmidler. Blandingsforholdet er vigtigt. Hvis man laver det for stærkt eller for svagt, så får man ikke den ønskede effekt. Derfor fraråder vi, at man selv køber gift.

Har du selv forsøgt at bekæmpe et insekt med gift, er det vigtigt at du fortæller os det, da det kan gøre behandlingen mindre effektiv. Og det betyder også at man skal gøre grundigt rent, før vi kommer ud.

Limfælder til skægkræ

Limplader bliver ofte brugt af private til at bekæmpe insekter, men det er en forkert brug af produktet. Det er udviklet til at detektere og spore og ikke bekæmpe. Vi bruger ikke limplader i forhold til bekæmpelse af skægkræ. En af de mest effektive måder til at se, om man har skægkræ, er ved at lægge et fugtigt håndklæde på gulvet i et par timer. Hvis der er skægkræ når man fjerner håndklæde, har man skægkræ.

 

Kundeudtalelser

“Martin fra MK-skadedyr er utrolig professionel og venlig. Han er ærlig og informativ og oplyser om, hvad der bør gøres, men også om hvad der eventuelt er unødvendigt, uden egen økonomisk vinding for øje, hvilket må siges at være usædvanligt i branchen. ”

Karen Margrethe Adserballe

“God, hurtig og ordentlig service. I modsætning til andre skadedyrsselskaber tilbyder Martin en langt mere skånsom og effektiv metode til at bekæmpe krybende insekter som vi nu er kommet af med.”

Mikkel Krogsgaard

“Sendte en forespørgsel på sprøjtning mod borebiller og fik svar inden for kort tid + Han kom forbi og så på sagen. Professionel, forklarende og super fornuftig med god hjælp. Kan positivt anbefale Mk-skadedyr.”

Martin Appel

Vælg en autoriseret skadedyrsbekæmper som er medlem af brancheforeningen for skadedyrsfirmae

Uanset hvad, er det vigtigt, for ens egen sikkerhedsskyld, at man vælger et firma som er medlem af Skadedyrsbrancheforeningen. Hvis man ikke er medlem af brancheforeningen skal man selv opsøge materiale og der er derfor ingen garanti for at du får bekæmpet skægkræ med den rette gift.

 

Vi får tilsendt materialer, når der er noget nyt, og vi skal på kurser i forskellige skadedyr hvert eneste år. Vi har derfor altid den nyeste viden om skadedyrsbekæmpelse – og det kommer naturligvis vores kunder til gode.

Derfor elsker vores kunder os

Vi er et af de førende firmaer inden for skadedyrsbekæmpelse i Danmark og kan derfor lave den meste effektive og miljøvenlige behandling. Vi tager imod ordre i weekenden og kører kun ud på akutte opgaver.

Hurtig udrykning

Har du akut brug for vores hjælp, kan vi naturligvis rykke ud inden de 48 timer.

Autoriseret skadedyrsbekæmpelse

Vi er autoriseret skadedyrbekæmper med mere end 15 års erfaring - og er med til at oplære medarbejdere i flere danske kommuner.

Miljøvenligt skadedyrsbekæmpelse

Vi bruger de mest miljøvenlige midler til at bekæmpe skadedyrene til din fordel.

Det handler om tillid

Vi udfører skadedyrsbekæmpelse for almindelige husstande, firmaer og kommuner.
Se nogle af de firmaer og organisationer der har vist os deres tillid.

MK Skadedyr - din erfarne skadedyrsbekæmper

Mk Skadedyr er ejet og stiftet af Martin Kjer, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i over 15 år.
Martin har stor erfaring med bekæmpelser af alle typer skadedyr, både som rådgiver, foredragsholder og udøvende skadedyrsbekæmper.
Mk Skadedyr dækker hele Storkøbenhavn og Nordsjælland. Hos Mk Skadeyr bruger vi kun miljøvenlige og giftfri produkter til bekæmpelse af skadedyr, produkter som er godkendt af Miljøstyrelsen.
Martins store viden, betyder bl.a. at han er med til at rådgive og udføre arbejde for bl.a. flere kommuner rundt om i landet

Kontakt os - det er 100 % uforpligtende!

Det tager kun to minutter

Vi er autoriseret skadedyrsbekæmper

Flere råd

Vi bruger miljøvenlig og plantebaseret gift

Vi bruger kun plantebaseret gift – også kendt som biocider som er udvundet fra planter. Vi vælger altid at bruge den mest effektive metode til det enkelte skadedyr. Så vidt muligt prøver vi at bruge så lidt gift som muligt.

Ædegift er den mest effektive og skånsomme behandlingsform

Flere råd om skægkræ

Hyppig rengøring virker ikke

Et gammelt husråd er, at rengøre hjemmet, så man undgår skægkræ. Desværre virker det ikke. Et skægkræ kan leve af meget lidt mad, og det er umuligt at fjerne alle små krummer eller madrester. 

Vi siger dog, at det er vigtigt at rengøre hjemmet før en behandling. Det skyldes at vi lægger ædegift ud langs panelerne. Og ædegiften mister sin virkning, når man støvsuger den op. Vi anbefaler at man venter mindst tre måneder med at man støvsuger langs panelerne. Så det er rart at hjemmet er så rent som muligt før man sætter en behandling igang.

Kan man helt slippe af med skægkræ?

Der er stor risiko for at skægkræ kommer tilbage hvis du først har haft dem. Vi kan give garanti for at ædegiften virker, men ikke at skægkræene er væk for evigt. Det skyldes, at vi ikke kan kontrollere om ædegiften er støvsuget op, eller om der er kommet nye skægkræ til. 

Skægkræ kommer ofte ind i de danske hjem gennem æg, der ligger i papkasser med varer i. Det gælder især papkasser der har stået på lager i langt tid. Et eksempel på dette er møbler. Bølgepap er i det hele taget brugt til at yngle af mange insekter – karkelakker, væggelus, skægkræ og sølvfilsk. 

Mange danskere handler meget på nettet og det er en af de største kilder til skægkræ i hjemmet. Derfor anbefaler vi at man smider pap ud med det samme, i stedet for at lade det ligge i gangen.

Hvad er forskellen på skægkræ og sølvfisk?

Sølvfisk har de bedste levevilkår når luftfugtigheden er over 75%. Det betyder, at man oftest kun ser dem i badeværelset eller bryggers. De lever primært af protein. De spiser ofte limen bag på tapetet eller frimærker og alt der er lavet af mel og vand. 

Sølvfisk lægger ca. 10 æg på et år. Hvor et skægkræ lægger op til 200 på et år. Fælles for begge parter er, at de kan lave en klon af sig selv. De skal kun parre sig en gang i deres liv. Derefter kan de forplante sig resten af livet uden at parre sig. Derfor er skægkræ det eneste insekt i verden, der parrer sig for sjov.

En parring for skægkræ tager to timer. Selvom man ikke kan sammenligne insekter og mennesker, er det et social dyr som lever i kolonier og de er tæt knyttede til hinanden. 

En sølvfisk bliver op til 12 mm. De har korte halefjer. En lang og to korte bag. Hvor skægkræ har tre lange halefjer. Skægkræ kan blive op til 50 mm. De kan begge leve op til 7 år.

Boligforeninger: Gør noget ved problemet, så hurtigt som muligt

Den største udfordring i Danmark er, at folk opgiver at gøre noget ved det. Særligt boligforeninger venter længe med at lave en bekæmpelse, fordi de synes at det er en dyr post og de har ikke nok kendskab nok til, at vide om det er sølvfisk eller skægkræ. Hvis man ser dem på andre steder et badeværelset, så er det med stor sandsynlighed skægkræ. Vi tilbyder at komme ud og holde foredrag om skægkræ hvis man ønsker at blive klogere på insektet.   

Vi oplever, at mange er bange for, at det bliver rigtigt dyrt at få bekæmpet skægkræ. Men hvis man bor i en lejlighed og ikke får det behandlet, så kan det med tiden sprede sig til andre lejligheder. 

Vi anbefaler, at man samler sammen, så man har 3-4 lejligheder. Så sparer man en del penge. Uanset om du er den eneste opgang der får behandlingen, så vil du mærke effekten. 

En behandling tager typisk 10 minutter pr. hjem. Vi ønsker dog at borgeren er hjemme under behandling, da det er en mulighed for at informere borgeren om, hvad man kan gøre for at forhindre at de kommer igen. 

Skægkræ skal bruge fugt når de ligger æg. Derfor bliver vi bliver typisk kontaktet når folk ser skægkræ i sengen eller kravle rundt på køkkenbordet. Men det er typisk alt for sent. 

Man behøver ikke ringe til os hvis man blot har set et enkelt skægkræ. Vi anbefaler at man ser 3-4 stykker om ugen, før man går i gang med en bekæmpelse.

En behandling er tit rigtigt effektiv

Ni ud af ti kommer i mål med én behandling. Kun 10% af gangene er der behov for genbesøg. Derfor har vi valgt at man betaler pr. behandling. 

Rigtigt mange firmaer siger at de skal komme 2-3 gange inden for de første tre måneder. De synes vi ikke giver mening, da giften virker op til et år, men minimum tre måneder. 

Inden for det første år er der kun behov for at komme igen hvis der stadig er aktivitet. Det betyder,  at skægkræene har spist ædegiften – eller at man er kommet til at støvsuge alt giften op. 

Vi har to præparater man kan bruge. Det ene er proteinbaseret og det andet kulhydrat. 

100 % af vores kunder på Anmeld Håndværker ønsker at bruge os igen.

Hvad spiser skægkræ?

Skægkræ spiser bl.a. mel, sukker, brødkrummer, madrester, havregryn og lignende.

De spiser også tøj og bomuld. Man kan godt tænke at man har fået møl, men hvor det rent faktisk er skægkræ. De kan kendes ved at de i modsætning til møl spiser de store flader og ikke laver små huller.

Sæson for skægkræ

Der er ingen sæson for skægkræ. De er aktive hele året, fordi de lever i temperaturer på 21-26 grader. Derfor er de primært indenfor. 
Skal du flytte i nyt hjem?

Skal du flytte? Skægkræ flytter tit med, fordi de kan sidde i papkasser. Men den hyppigste årsag er renovering eller nybyggeri, hvor man får mange papkasser. 

 

Vi anbefaler altid ædegift over sprøjtebehandling, lige med én undtagelse: Hvis du flytter ind i et nyt hjem. Her anbefaler vi ofte at man får lavet en forbehandling, før man flytter ind. Da der ikke er skadedyr allerede, så kan man forhindre at de overhovedet kommer ind.

Ofte stillede spørgsmål

I nogle tilfælde kan det godt lade sig gøre. Generelt set, er det dog ikke noget der anbefales. Behandlingen af et skadedyr skal gøres ordentligt. Eksempelvis er mere gift ikke altid svaret, og man kan ende med at problemet vokser sig større, fordi man ikke har grebet ind i tide.

Vi tager altid udgangspunkt i den nyeste viden indenfor området, og hvis man ikke helt har styr på hvad man laver, kan kan man risikere at udsætte både mennesker og husdyr for fare. Vi desinficerer dit hjem med gift-fri midler, og derefter er en grundig rengøring meget vigtig. Disse foranstaltninger forhindrer besøg af skægkræ.

I mange tilfælde er den mest miljøvenlige løsning den bedste når det gælder bekæmpelse af skægkræ. Hos Mk Skadedyr bestræber vi os altid på at bruge den mest skånsomme behandling, til at kan løse problemet.

Hos os betaler man pr. behandling. Prisen varierer alt efter hvor stor boligen er. Kontakt os, så taler vi om omfanget af skrægkræ i din bolig, og så fastslår vi en pris. Er der tale om en større opgave, bliver vi i de fleste tilfælde nødt til at komme ud at se på problemet, for at kunne give en endelig pris.

Miljøvenlig og effektiv skægkræsbekæmpelse der virker!

Mk Skadedyr er ejet og stiftet af Martin Kjer, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i over 15 år.

Martin har stor erfaring med bekæmpelser af alle typer skadedyr, og han arbejder både som rådgiver, foredragsholder og udøvende skadedyrsbekæmper.

Mk Skadedyr dækker hele Storkøbenhavn og Nordsjælland. Hos Mk Skadeyr bruger vi kun giftfri produkter til bekæmpelse af skadedyr, og alle vores produkter er godkendt af Miljøstyrelsen.

Martins store viden betyder, at han bl.a. er med til at rådgive og udføre arbejde for mange kommuner rundt om i landet.

Få hjælp mod skrægkræ allerede i dag

Skrægkræ kan være ubehagelige – og problemet bliver kun værre hvis du venter med at gøre noget.

Mk Skadedyr er ejet og stiftet af Martin Kjer, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i over 15 år.
Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp i dag.

Hvad er et skægkæ?

Denne invasive art minder meget om sølvfisk, men er en anelse større, ca. 2 cm lange. Det lille insekt er en fætter til den kendte sølvfisk, vi ofte ser pile rundt i badeværelset og andre fugtige steder i vores bolig. Skægkræ er dog anderledes – og de kan forvolde stor skade.

Modsat sølvfisk kan skægkræ optræde i et kæmpe antal i hele vores bolig, og de trives rigtig godt dér, hvor vi plejer at opholde os. De er f.eks. glade for soveværelser og stuer, og altså ikke kun vådrum. Desværre kan de skæggede kryb derfor også finde vej til din seng, og det er jo ikke særligt behageligt at finde dem her..

Skægkræ medfører ikke nogen direkte sundhedsfare, og de gør ikke skade på din bolig. Det største problem ved dem er, at de er der! Det er for eksempel ikke sjovt at tage en bog ned fra reolen, og opdage at kapitel 8-13 mangler!

Det er ikke nemt at beskytte sig mod disse kryb. Selvom de fuldvoksne insekter er lette at få øje på, er de unge skægkræ meget mindre og ikke så nemme at spotte. Skægkræet kommer ind i dit hjem sammen med alle slags varer, f.eks. med postpakker som bestilles over nettet, i emballage på møbler og de rejser gerne med hjem i feriekufferten.

Man ved ikke, hvorfor skægkræene har spredt sig så hurtigt i Danmark. Én af grundende kan muligvis være, at insekterne lever om natten, er gode til at skjule sig og derfor lever i fred. En anden grund kan være, at de til forveksling ligner sølvfisk, og at vi derfor ikke lægger mærke til dem, før der er for mange af dem i vores hjem. Selvfølgelig spiller vores store rejselyst overalt i verden også en rolle.

Hvad koster skægkræ behandling?

Prisen på skægkræ behandling afhænger af mange faktorer. Hovedsageligt af, hvor stort et område hvor skægkræene skal bekæmpes. Et hus på 100 kvm tager længere tid at behandle end et hus på 300 kvm. Prisen går til at dække vores omkostninger til gift og til den tid det tager at udføre arbejdet. Desuden dækker det transport. 

Er du boligforening er der også mulighed for at lave en abonnementsordning. 

Hvorfor haster behandlingen?

Fordi skægkræ formerer sig så hurtigt, så er det vigtigt at man slår problemet ned tidligt. Jo tidligere man sætter ind, jo nemmere og billigere bliver det. 

Kan jeg selv behandle skægkræ?

Det anbefaler vi ikke. Du kan risikere at give den forkerte gift eller den forkerte dosering. Det vil betyde, at giften enten ikke virker. Eller endnu værre. Kan skade mennesker eller dyr. Så vi anbefaler at du sætter din sikkerhed først og booker en autoriseret skadedyrsbekæmper. 

Men du kan selv holde problemet nede ved at holde et rent hjem. Desuden anbefaler vi, at du fjerner papkasser fra online handel med det samme. Det er ofte den måde at de kommer ind i hjemme til at starte med. 

Kontakt os - det er 100 % uforpligtende!